Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

SINDICATE – Românii cu salariul minim vor câștiga mai puțini bani după majorarea acestuia, de la 1 iulie

Publicat cu

pe

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA cere Ministerului de Finanţe şi Guvernului României modificarea urgentă a pragului pentru acordarea deductibilităţii fiscale în cazul celor plătiţi cu salariul minim, în vederea corelării cu majorarea care intră în vigoare de la 1 iulie 2024.

În caz contrar, potrivit sindicaliştilor, se va ajunge în situaţia ca majoritatea celor 1,8 milioane de salariaţi plătiţi cu salariul minim să ajungă în fapt să aibă veniturile nete reduse, în loc să beneficieze de majorarea binevenită acordată.

”Odată cu majorarea salariului minim de la 3.300 la 3.700 de lei a fost crescută de la 200 la 300 de lei şi suma deductibilă, pentru care angajatorul nu plăteşte taxe şi contribuţii sociale. Pentru a beneficia de această sumă neimpozabilă, legislaţia actuală prevede ca venitul brut realizat din salarii şi beneficii asimilate salariilor să nu depăşească pragul de 4.000 de lei. Printre aceste beneficii de care nu mai rămâne foarte mult loc fără o actualizare a plafonului se numără şi tichetele de masă”, au transmis reprezentanţii Cartel ALFA, într-un comunicat de presă, preluat de Pro TV.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate