Connect with us
Descarcă aplicația

TEHNOLOGIE

SOCIAL MEDIA – Interfața WhatsApp pe Android se va moderniza

Publicat cu

pe

Deși este cea mai folosită platformă de mesagerie din lume dacă e să ne luăm după numărul de utilizatori, WhatsApp a rămas în urmă la un capitol esențial: interfața. Nu pentru că nu ar fi utilă, dar este aceeași de ani de zile, fără prea mari schimbări, iar utilizatorii au văzut că se poate și mai bine, vezi Telegram. Well, no more, pentru că publicația WABetaInfo a dezvăluit că Meta au modificat radical felul în care aplicația arată și funcționează.

Disponibilă doar pe Android într-o versiune closed beta, noua interfață împrumută elemente din limbajul Material Design 3 (probabil din acest motiv este și disponibilă doar pe Android momentan) și cea mai mare schimbare de aspect are legătură cu bara de sus, care din acel verde specific WhatsApp s-a transformat în alb. Recunosc că arată mult mai bine și mai curat așa, iar interfața veche din trecut a fost motivul pentru care am început să folosesc mai mult Telegram, precizează zonait.ro.

Și funcționalitatea a fost îmbunătățită, iar acum există câteva butoane în partea superioară cu care să triezi conversațiile, de la cele necitite până la cele personale și pentru serviciu. Bara de navigare rămâne în partea de jos a ecranului și nu pare că a suferit vreo modificare majoră. Butoanele sunt în același loc ca până acum iar iconițele în sine par să fie aceleași, chiar dacă sunt amplasate o idee mai sus.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate