Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

Șoferii din Maramureș au aflat ultimele modificări ale Codului Rutier

Publicat cu

pe

Șoferii trebuie să-și primească înapoi permisul de conducere dacă analizele pentru verificarea consumului de alcool sau droguri nu sunt gata în cel mult 72 de ore. Această noutate apare în OUG 84/2024, iar Serviciul Rutier Maramureș a făcut azi, 17 iulie, o acțiune pe linie rutieră în Baia Mare, pe Bulevardul Unirii, șoferii fiind informați în același timp despre noile modificări ale Codului Rutier.

Printre altele, șoferii au aflat că „ „persoana care conduce pe drumurile publice un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii unui permis de conducere și refuză sau nu poate să se supună testării în vederea stabilirii consumului de substanțe psihoactive ori a concentrației de alcool în aerul expirat, la solicitarea polițistului rutier, ori este testată de polițistul rutier cu un mijloc tehnic și depistată ca având o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat sau care indică prezența în organism a unor substanțe psihoactive este obligată să se supună recoltării mostrelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei ori a consumului de substanțe psihoactive, după caz”.

Asta înseamnă că șoferii vor sta fără permis cel mult trei zile, până primesc rezultatele. Plus că șoferii din județ ar trebui să știe că polițiștii rutieri au aparate moderne de testare pentru droguri sau alcool, deci nu pot apărea erori, cum s-a sugerat.

 

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo