Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

SOLUȚII – Berlinul stochează apa de ploaie pentru a combate lipsa apei din oraș

Publicat cu

pe

Berlinul se află într-o zonă secetoasă a Germaniei, iar gestionarea apei devine o problemă importantă în fiecare vară. Din acest motiv, orașul implementează soluții pentru a colecta și stoca apa de ploaie, astfel încât să o poată utiliza în perioadele de necesitate.

Un prim pas a fost construirea unor rezervoare subterane uriașe, care funcționează ca niște parcări pentru apă. Când plouă, apa din zona adiacentă este direcționată spre aceste rezervoare, de unde este apoi pompată către o stație de tratare.

Până acum, au fost finalizate nouă astfel de instalații, inclusiv una amplasată sub Mauerpark, un loc popular din cartierul Prenzlauer Berg, unde odată se afla o parte din Zidul Berlinului.

Cel mai mare rezervor din centrul Berlinului este încă în construcție și va fi de peste două ori mai mare decât cel de la Mauerpark. Situat la 30 de metri adâncime, acesta va avea o capacitate de aproape 17.000 de metri cubi de apă de ploaie și va fi finalizat până în 2026.

În timpul ploilor torențiale, când rețeaua de canalizare a orașului devine supraîncărcată, excesul de apă este stocat în aceste rezervoare și apoi tratat într-o stație de epurare înainte de a fi redirecționat înapoi în râurile și canalele din Berlin.

Când volumul de apă depășește capacitatea sistemului, apa nefiltrată, formată dintr-un amestec de apă pluvială și canalizare netratată, poate ajunge direct în râurile din apropiere.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo