Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

SONDAJ – Ce intenție de vot au PSD, PNL și USR la parlamentare?

Publicat cu

pe

Partidul condus de George Simion ocupă prima poziție în preferințele tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, având o cotă de 16% în sondajele pentru alegerile parlamentare.

Pe locurile următoare se află USR și PNL, la egalitate, ambele cu 14%, iar PSD se situează la 12%. S.O.S. România, condus de Diana Șoșoacă, obține o cotă de 5%.

Aceste procente sunt raportate la totalul persoanelor chestionate. Dacă ne concentrăm doar asupra celor care au declarat că intenționează să voteze, AUR ar fi preferat de 23% dintre tinerii care au exprimat intenția de a merge la urne.

În ceea ce privește alegerile pentru Parlamentul European, coaliția PSD-PNL se află în fruntea intențiilor de vot, cu o cotă de 18%, iar pe locul secund se clasează AUR, cu 16%.

Alianța Dreapta Unită ar aduna 14% din voturile tinerilor. Sondajul a fost realizat în martie 2024 de către Institutul de Cercetare Economică și Socială (IRES) din Cluj, prin intermediul unui chestionar telefonic, pe un eșantion de 800 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, cu o marjă de eroare de +/- 3,5%.

Actualitate

YHP Logo