Connect with us

POLITICA

SONDAJ – Ce părere au românii despre înfiinţarea unor regiuni?

Publicat cu

pe

Peste jumătate dintre români consideră că o reformă administrativ-teritorială ar îmbunătăți calitatea serviciilor publice, iar un procent similar susține această opinie și în contextul comasării unor localități, conform unui sondaj realizat de INSCOP pentru News.ro.

De asemenea, peste 50% dintre români au o părere favorabilă despre crearea unor regiuni care să reunească mai multe județe. Astfel, 56,1% dintre români cred că o reformă administrativ-teritorială ar îmbunătăți calitatea serviciilor publice, în timp ce 39,4% sunt de părere contrară, iar 4,5% nu au o opinie sau nu răspund.

În cazul în care reforma ar include unificarea sau comasarea unor localități, 58,6% dintre respondenți consideră că aceasta ar putea îmbunătăți calitatea serviciilor publice, 38,3% sunt de părere contrară, iar 3% nu știu sau nu răspund.

Reforma administrativ-teritorială este văzută ca benefică mai ales de către persoanele cu un nivel de educație mai ridicat, gulerele albe, cei cu venituri mai mari, locuitorii din București și angajații la stat. În schimb, cei care se opun provin în principal din rândul persoanelor cu educație primară, gulerele gri și locuitorii din mediul rural.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate