Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

SONDAJ – Jumătate dintre cei chestionaţi în cadrul unui Sondaj de opinie naţional realizat de INSCOP declară că în mod sigur ar merge la vot la alegerile parlamentare

Publicat cu

pe

Jumătate dintre cei chestionaţi în cadrul unui Sondaj de opinie naţional realizat de INSCOP la comanda News.ro.declară că în mod sigur ar merge la vot la alegerile parlamentare, PSD fiind pe primul loc în intenţiile de vot, cu 31%, urmat în ordine de PNL şi AUR. Diferenţa PNL-AUR este sub 1 procent.

Aproape un sfert dintre respondenţi afirmă că în mod sigur nu ar merge să voteze. În cazul întregului eşantion, care include toţi votanţii, indiferent dacă merg sau nu să-şi exercite dreptul de vot, dar care şi-au declarat opţiunea pentru unul dintre partidele incluse în întrebarea privind scrutinul parlamentar, PSD se menţine pe primul loc, cu 29,1 % din opţiuni, însă poziţia a doua revine AUR, urmat la diferenţă de peste 2 procente de PNL.

USR ar avea în prima variantă 12%. iar în cea de a doua 11,6%. ”PSD şi PNL obţin scoruri uşor mai bune pe votanţii foarte mobilizaţi, în timp ce AUR obţine scoruri mai bune pe votanţii care au o opţiune politică, indiferent de cât de mobilizaţi sunt”, remarcă directorul general al INSCOP Research, Remus Ştefureac.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate