Connect with us

NEWS

SPAȚIU – China a lansat un satelit ce va orbita în jurul Lunii

Publicat cu

pe

Satelitul Queqiao-2, având o masă de 1,2 tone, a fost trimis în spațiu împreună cu doi sateliți mai mici, Tiandu-1 și -2, cu ajutorul unei rachete Long March 8. Acesta își va găsi orbita în jurul Lunii, având rolul de a transmite semnale către viitoarea misiune chineză, Chang’e-6, care urmează să fie lansată în luna mai și care își propune să exploreze partea nevăzută a Lunii.

Planurile Chinei pentru viitor includ implicarea satelitului Queqiao-2 în alte două misiuni Chang’e până în anul 2040, când este prevăzut să facă parte dintr-o constelație de sateliți dedicată comunicării pentru viitoarele misiuni cu echipaj pe Lună și pentru explorarea altor corpuri cerești precum Marte și Venus. Această constelație va furniza, de asemenea, suport pentru comunicații, navigație și teledetecție pentru stația de cercetare lunară a Chinei, care va fi amplasată la polul sud al Lunii.

Queqiao-2 este proiectat să funcționeze timp de cel puțin opt ani și va prelua rolul predecesorului său, Queqiao-1, care a fost lansat în 2018. În 2019, China a devenit prima și singura țară până în prezent care a reușit să trimită o misiune pe partea îndepărtată a Lunii.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate