Connect with us

NEWS

SPAȚIU – SpaceX a pierdut contactul cu Starship, iar cel mai probabil racheta s-a dezintegrat în spațiu

Publicat cu

pe

SpaceX a lansat racheta Starship de la baza Starbase, situată în apropierea plajei Boca Chica din sudul Texasului. Pentru lansare, au avut la dispoziție o fereastră de 110 de minute, care s-a deschis la ora 14:00.

Starship, împreună cu propulsorul său Super Heavy, formează cea mai înaltă (122 de metri) și mai puternică rachetă construită până în prezent. Prima treaptă este propulsată de 33 de motoare Raptor, în timp ce treapta superioară este echipată cu șase motoare.

SpaceX a conceput sistemul de lansare Starship pentru a fi complet reutilizabil și își propune să-l utilizeze pentru misiuni de explorare și turism spațial. Compania a deja vândut două locuri private pentru călătorii în jurul Lunii cu Starship, iar NASA a selectat nava pentru misiunea Artemis 3, care își propune să aducă astronauți pe Lună până în 2026.

“Anunțăm că am pierdut nava. Nu va avea loc nicio amerizare astăzi, dar, din nou, este pur și simplu incredibil să vedem cât de departe am ajuns de data aceasta”, a transmis unul dintre oficialii SpaceX, care a precizat că vor fi prezentate mai multe detalii în orele următoare.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate