Connect with us

SANATATE

Spitalul TBC Baia Mare, atractiv pentru noi medici

Publicat cu

pe

La Spitalul de Pneumoftiziologie „Nicolae Rușdea” Baia Mare vin medici noi, ceea ce este un lucru foarte bun. Managerul Rareș Pop spune că acest spital a devenit atractiv pentru medici și din cauza investițiilor care s-au făcut în unitatea spitalicească, respectiv în aparatura medicală.

„Vom avea paturi pentru recuperare medicală respiratorie și vom crește structura și numărul de paturi pentru această activitate având în vedere că sunt medici cu care am discutat deja și din iunie-iulie îi vom putea lua inițial într-o relație pe parte de contract, după care sper să putem face și concursurile aferente pentru aceste posturi. A fost pe undeva și o surprindere a mea, dar și a colegilor care au fost implicați. Am vrut abordări cu mai mulți medici, în general cu medici tineri care sunt medici specialiști în ramura de pneumologie, cât și în ultimul an de rezidențiat. Acești medici sunt din zona noastră, Baia Mare, Maramureș, cât și din județele limitrofe. Am avut și o surpriză în sensul în care o doamnă doctor ne-a abordat ea pe noi, auzind care este atitudinea de management medical pentru următorii ani.

Este nevoie de servicii medicale și de medici. Până acum au fost 6 medici care au venit, de Terapie Intensivă, de Radioterapie, pneumologi, medici cu care avem contracte pe specialități de Cardiologie și Diabetologie, prin acest fapt fiind întreruptă deplasarea pacienților pentru anumite consulturi în afara spitalului, pacienții fiind consultați de medici chiar în spital. În următoarea perioadă vom avea cel puțin patru medici pneumologi, un medic de recuperare medicală și vom mai avea nevoie de încă trei medici oncologi, cu care deja am discutat, îi avem foarte aproape de noi și sperăm să meargă lucrurile în direcția pe care ne-o dorim. Toate aceste modificări aduc după sine o cheltuială și o investiție, investiții pe care de multe ori le facem pe lângă sprijinul pe care-l avem de la autoritatea publică locală, Ministerul Sănătății, cât și prin Fundația pe care spitalul o are aproape de el”, a declarat Rareș Pop, managerul Spitalului TBC Baia Mare.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate