Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

SPRIJIN – Pentagonul reafirmă sprijinul neclintit pentru Ucraina după retragerea lui Biden din cursa electorală

Publicat cu

pe

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a reiterat sprijinul ferm al Washingtonului pentru Ucraina într-o discuție cu ministrul apărării ucrainean, Rustem Umerov, a anunțat marți seara Pentagonul, potrivit Reuters.

Aceasta a fost prima conversație telefonică între oficialii apărării din cele două țări după ce președintele american Joe Biden a anunțat că nu va candida pentru un nou mandat la Casa Albă.

„În timpul discuției, secretarul a reafirmat sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru Ucraina în fața agresiunii ruse”, a declarat general-maiorul Pat Ryder, secretarul de presă al Pentagonului, conform unei transcrieri publicate pe site-ul Departamentului Apărării din SUA.

Rustem Umerov a menționat că a discutat cu Lloyd Austin despre evoluțiile recente de pe front și despre nevoile urgente ale Ucrainei pe câmpul de luptă. „Am subliniat din nou importanța și urgența ridicării interdicțiilor privind rachetele cu rază lungă de acțiune”, a spus Umerov într-o declarație pe X.

Administrația americană, sub conducerea președintelui Biden, este cel mai mare susținător al Ucrainei în războiul declanșat de Rusia. Din 2022, SUA au oferit Kievului asistență militară în valoare de peste 50 de miliarde de dolari.

După un apel telefonic între consilierul pentru securitate națională al Kamalei Harris și șeful său de cabinet, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a subliniat importanța menținerii dinamismului în eforturile comune pentru o pace justă.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo