Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

ȘTIINȚĂ – Cea mai mare clădire din Europa printată 3D a fost construită în doar 140 de ore

Publicat cu

pe

Într-o zonă urbană din Germania, a fost finalizată construcția unui centru de date folosind tehnologia imprimării 3D, devenind cea mai mare clădire din Europa realizată prin acest proces. Denumită Wave House și situată în Heidelberg, această clădire impresionantă a fost concepută de SSV în colaborare cu Mense Korte și realizată de Peri 3D Construction pentru dezvoltatorul KrausGruppe.

Aspectul inedit al clădirii, cu o suprafață de 600 de metri pătrați, reprezintă o încercare de a aduce un plus de interes unei structuri care, altfel, ar fi putut părea monotonă, așa cum sunt majoritatea clădirilor destinate centrelor de date.

Odată cu accentuarea tendinței de a construi centre de date cât mai aproape de utilizatori, creatorii au simțit necesitatea ca noile clădiri, inclusiv aceasta, să fie mai atrăgătoare din punct de vedere vizual.

Pentru construcție s-a utilizat o singură imprimantă COBOD BOD2, care a depus un amestec reciclabil de ciment în straturi succesive. Procesul a avut o rată de 4 metri pătrați pe oră și a rezultat în pereți exteriori lungi de 54 de metri, cu o lățime de 11 metri și o înălțime de 9 metri.

Fără a fi necesare finisaje suplimentare, procesul de producție a durat 140 de ore, iar interiorul clădirii a fost amenajat cu ajutorul unui robot.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate