Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

STREAMING – Netflix va avea o versiune de abonament complet gratuit pentru consumatorii europeni

Publicat cu

pe

În aprilie 2023, Netflix a anunțat că utilizatorii abonamentului cu reclame aduc mai multe venituri decât cei cu abonamente Standard și Premium. Acum, compania ia în considerare lansarea unui abonament complet gratuit, susținut exclusiv prin reclame.

Netflix a testat un abonament gratuit pe mobil încă de acum trei ani, inițiind acest experiment în Kenya, cu intenția de a-l adapta ulterior pentru consumatorii europeni. Inițiativa destinată extinderii bazei de utilizatori în țările cu putere de cumpărare redusă se transformă acum într-o măsură urgentă pentru a recâștiga utilizatorii din Europa și Asia, care au părăsit platforma în număr mare.

Strategia utilizată în Kenya, unde conturile gratuite ofereau acces doar la câteva producții originale, nu va fi aplicată în același mod în Europa. Conform unor surse, Netflix va extinde actualul abonament cu reclame, introducând mai multe pauze publicitare pentru a compensa veniturile pierdute din abonamentele plătite. Aceasta ar putea însemna filme întrerupte de pauze publicitare mai lungi și mai dese, reclame la începutul și în timpul filmelor, precum și bannere care vor acoperi parțial imaginea.

Pentru a evita situația cu care se confruntă YouTube, unde utilizatorii folosesc aplicații și extensii adblock pentru a ocoli reclamele, Netflix va controla strict accesul la versiunea gratuită a serviciului. Aceasta va fi disponibilă doar prin aplicația oficială de mobil, ceea ce înseamnă că utilizatorii de PC vor avea acces gratuit limitat, fiind nevoiți să opteze pentru abonamentele contracost dacă doresc să vizioneze conținutul pe browser.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate