Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

STUDIU – Cel puțin în țările bogate, tinerii consumă mai puțin alcool

Publicat cu

pe

Începând cu anii 1990, în Statele Unite și în alte țări bogate, a fost observată o tendință de scădere a consumului de alcool sau chiar de evitare completă a acestuia în rândul tinerilor.

Procentajul persoanelor cu vârste între 16 și 24 de ani care au raportat consumul de alcool în ultima săptămână a înregistrat o scădere de la 67% în 2002 la 37% în 2021. Declinul a fost chiar mai semnificativ în rândul celor mai tineri.

În Anglia, proporția tinerilor de 15 ani care au consumat alcool în ultima săptămână a înregistrat o scădere de la 52% la 20% între 2001 și 2021.

Motivele din spatele acestui declin sunt complexe, dar reflectă o tendință generală în atitudinea tinerilor față de riscuri. De la fumat la activitatea sexuală, tinerii, inclusiv cei aflați la începutul adolescenței și la vârsta de douăzeci de ani, sunt, în general, mai reticenți la asumarea riscurilor decât generațiile anterioare.

Studiile recente indică faptul că consumul de alcool a devenit mai puțin o normă pentru tineri, iar cei care optează să nu consume alcool sunt acum considerați mai acceptabili din punct de vedere social.

Actualitate

YHP Logo