Connect with us
Descarcă aplicația

SANATATE

STUDIU – Nucile, alunele și fisticul îmbunătățesc memoria și funcțiile cognitive

Publicat cu

pe

Un studiu recent care a analizat efectele mai multor tipuri de fructe oleaginoase asupra creierului a scos la iveală că aceste alimente îmbunătățesc funcția cerebrală vasculară și pe cea cognitivă.

Cercetările de până acum au demonstrat, în nenumărate rânduri, că nucile au efect protector împotriva deficiențelor cognitive. Chiar și cele în care a fost analizată dieta mediteraneană, care include, de asemenea, nuci au arătat beneficii cognitive la adulții în vârstă. În plus, studiile randomizate controlate (RCT) au dovedit că nucile au efecte pozitive asupra funcției vasculare.

Studiul a mai constatat că nu au existat diferențe semnificative între perioadele de intervenție și de control în ceea ce privește creierul în ansamblu, zonele corticalale și subcorticale sau materia cenușie. Cu toate acestea, analiza mai detaliată a indicat un flux sanguin cerebral (CBF) regional semnificativ mai mare după perioadele de intervenție în care au fost consumate oleaginoase.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo