Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

SUA – Biden are un avans de 4 puncte față de Trump, arată un sondaj Reuters/Ipsos

Publicat cu

pe

Președintele american Joe Biden și-a mărit avansul în fața lui Donald Trump înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie, în timp ce candidatul republican se pregătește pentru începerea primului din cele patru procese penale care vor urma, potrivit unui nou sondaj Reuters/Ipsos.

Circa 41% dintre alegătorii înregistrați în cadrul sondajului de cinci zile, care s-a încheiat luni, au declarat că ar vota pentru Biden, dacă alegerile ar avea loc astăzi, față de 37% care l-au ales pe fostul președinte Trump.

Acest avans de 4 puncte a crescut de la un avans de 1 punct pe care îl avea Biden într-un sondaj Reuters/Ipsos din martie.

Sondajul are o marjă de eroare de 4 puncte procentuale pentru alegătorii înregistrați, dar mulți alegători rămân în expectativă cu șapte luni înainte de alegerile din 5 noiembrie.

Aproximativ 22% dintre alegătorii înregistrați în sondaj au declarat că nu au ales un candidat, că înclină spre opțiuni terțe sau că s-ar putea să nu voteze deloc.

În timp ce sondajele la nivel național oferă semnale importante privind sprijinul americanilor pentru candidații politici, doar câteva state înclină de obicei balanța în colegiul electoral american, care decide în cele din urmă cine câștigă alegerile prezidențiale.

Ambii candidați au probleme semnificative înaintea a ceea ce se așteaptă să fie o cursă strânsă. Trump urmează să apară într-o sală de judecată din Manhattan la 15 aprilie pentru începutul primului din cele patru procese penale în curs.

Problemele lui Biden includ preocupări legate de vârsta sa – 81 de ani – precum și critici puternice din partea unei părți a Partidului său democrat privind sprijinul său pentru războiul Israelului împotriva militanților Hamas, precizează cei de la news.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate