Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

SUA – Donald Trump riscă 20 de ani de închisoare

Publicat cu

pe

Donald Trump riscă 20 de ani de închisoare, după ce procurorii l-au acuzat că a dezvăluit planuri militare ultrasecrete și că a păstrat documente clasificate în camera de duș din casa sa din Florida, anunță The Times.

Joi noapte, Departamentul de Justiție a desecretizat rechizitoriul care detaliază acuzațiile legate de sutele de documente clasificate pe care fostul președinte, în vârstă de 76 de ani, este acuzat că le-a dus la Mar-a-Lago după ce a părăsit Casa Albă în urmă cu doi ani. Cutii cu documente au fost găsite în duș, în baie, în sala de bal și în dormitor, precum și în spații de depozitare.

Trump va fi acuzat în mod oficial de 37 de infracțiuni, atunci când va apărea marți, în fața unui tribunal federal din Miami.

Acuzațiile includ reținerea de informații clasificate, obstrucționarea justiției și declarații false în fața procurorilor. De asemenea, Trump ar fi arătat unor terțe părți hărți detaliate pregătite de Pentagon.

Trump este acuzat, de asemenea, că a păstrat documente legate de „armamentul nuclear din Statele Unite” și de „capacitățile nucleare ale unei țări străine”, alături de documente din ședințele de informare ale Casei Albe, inclusiv unele care detaliază capacitățile militare ale SUA și ale altor țări, precizează g4media.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate