Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

SUA – Platforma TikTok a fost interzisă pe dispozitivele guvernamentale

Publicat cu

pe

Congresul Statelor Unite a adoptat un amplu pachet de cheltuieli care include un proiect de lege ce interzice utilizarea TikTok pe dispozitivele guvernamentale, transmite CNBC.

Pachetul include, de asemenea, noi taxe de depunere pentru fuziuni pentru a strânge bani pentru agențiile antitrust și un proiect de lege care impune platformelor online să descurajeze contrafacerile prin verificarea vânzătorilor. Congresul nu a reușit să adopte multe dintre cele mai agresive proiecte de lege care vizau tehnologia, inclusiv legislația antitrust căreia i se opune industria.

Conform proiectului de lege bipartizan de cheltuieli care a fost adoptat vineri de ambele camere ale Congresului, TikTok va fi interzis pe dispozitivele guvernamentale, subliniind îngrijorarea tot mai mare cu privire la populara aplicație de partajare video deținută de compania chineză ByteDance.

Proiectul de lege, care trebuie încă să fie promulgat de președintele Joe Biden, solicită, de asemenea, platformelor de comerț electronic să facă mai multe verificări pentru a contribui la descurajarea vânzării online de bunuri contrafăcute și obligă companiile care urmăresc fuziuni mari să plătească mai mult pentru a depune dosare la agențiile federale antitrust.

Actualitate

YHP Logo