Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

SUA – Starea economiei americane trage în jos popularitatea lui Biden

Publicat cu

pe

Opiniile negative ale americanilor despre starea actuală a economiei Statelor Unite și viitorul acesteia afectează serios rata de favorabilitate a președintelui Joe Biden, care continuă să înregistreze recorduri negative, dezvăluie cel mai recent sondaj de opinie ABC/Ipsos.

Singurul domeniu economic în care liderul de la Casa Albă și-a îmbunătățit performanțele este cel al prețului la combustibil, după ce prețul plătit de americani pentru un galon de benzină a scăzut constant în ultimele săptămâni. Biden și-a reluat angajamentele și deplasările duminică, după ce a fost testat negativ pentru COVID-19 a doua zi consecutiv, în urma a două infectări cu coronavirus.

Potrivit sondajului dat publicității duminică, mai mult de două treimi dintre americani (69%) cred că economia Statelor Unite se înrăutățește – cel mai mare nivel atins după 2008, când un sondaj ABC News/Washington Post l-a plasat la 82%. În prezent, doar 12% dintre americanii chestionați cred că economia se îmbunătățește și 18% cred că, în esență, rămâne la fel.

Părerile americanilor despre gestionarea de către Biden a redresării economice rămân în mare parte negative – și sunt practic neschimbate față de sondajul similar de la începutul lunii iunie. Astfel, doar 37% dintre americani aprobă acum performanțele președintelui democrat, în timp ce 62% o dezaprobă în sondajul ABC News/Ipsos, care a fost realizat folosind așa-numita metodă KnowledgePanel a celor de la Ipsos pe un eșantion reprezentativ de 665 de adulți americani.

Opiniile respondenților privind felul în care președintele democrat se confruntă cu inflația galopantă sunt și mai proaste: 69% dintre americani o dezaprobă, în timp ce doar 29% o aprobă. Acest număr este, de asemenea, neschimbat din iunie.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate