Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

SUA – Summitul NATO de săptămâna aceasta poate fi decisiv pentru cariera politică a lui Joe Biden

Publicat cu

pe

La 12 zile după dezbaterea prezidențială cu Donald Trump, în care Joe Biden a avut o prestație considerată una dintre cele mai slabe din istoria modernă a SUA, președintele american se confruntă cu o luptă intensă pentru supraviețuirea sa politică. BBC subliniază că summitul NATO de săptămâna aceasta, care se desfășoară la Washington, ar putea fi crucial pentru Biden. Acesta reprezintă o oportunitate pentru președinte de a demonstra democraților americani și liderilor internaționali că încă poate conduce SUA.

În ultimele zile, Biden și-a criticat adversarii din Partidul Democrat și a respins presiunile de a se retrage din cursa prezidențială pentru a face loc unui alt candidat democrat care ar putea avea șanse mai mari în fața lui Donald Trump.

Toate privirile sunt acum ațintite asupra lui Biden, deoarece în următoarele trei zile va găzdui liderii țărilor membre NATO. Agenda sa va fi foarte încărcată, incluzând întâlniri și evenimente publice, culminând cu o conferință de presă joi după-amiază. Aceasta este o situație pe care Biden, având o vastă experiență în relațiile externe, ar trebui să o gestioneze cu succes.

Cu toate acestea, dacă prestația sa nu va îndeplini așteptările, ramificațiile interne și internaționale ar putea provoca o retragere a sprijinului democraților, periclitându-i astfel șansele de a candida pentru un nou mandat, cu atât mai puțin de a câștiga.

În plus, ar putea spori îngrijorările în rândul aliaților europeni, care sunt din ce în ce mai preocupați de posibilitatea ca Donald Trump să revină la Casa Albă, ceea ce ar putea duce la schimbări dramatice în politicile externe ale SUA.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate