Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

SUA – Vicepreşedinta Kamala Harris mărturiseşte că este „al naibii de speriată” că Trump va reveni la putere

Publicat cu

pe

Miercuri, vicepreședinta SUA, Kamala Harris, a exprimat într-un interviu pentru ABC News că se simte „al naibii de speriată” de perspectiva unui eventual revenire la putere a fostului republican Donald Trump în noiembrie și a îndemnat la mobilizare împotriva acestei ipoteze, conform informațiilor furnizate de AFP.

„Efectiv, sunt al naibii de speriată și de aceea călătoresc prin țară (…) Ar trebui să fim cu toții speriați”, a declarat Harris la ABC. „Dar nu trebuie să fugim de ceea ce ne sperie, trebuie să luptăm”, a adăugat democrată în vârstă de 59 de ani.

Aceste declarații par a fi un ecou al preocupărilor exprimate recent și de către Michelle Obama. Fosta primă-doamnă a menționat că este „îngrozită” de posibilitatea unui al doilea mandat al lui Trump.

Vicepreședinta democrată, care se află alături de președintele Joe Biden în echipa de realegere pentru noiembrie, susține ample călătorii în țară, mobilizând în special tinerii, afro-americanii și femeile, cu accent deosebit pe apărarea dreptului la avort.

În același interviu, Kamala Harris și-a intensificat criticiile la adresa magnatului republican, considerat favorit în cursa pentru învestitura republicană. „Avem aici un individ, fostul președinte, care candidează practic cu promisiunea de a fi un dictator. Este o persoană care vrea să revină la Casa Albă și afirmă că este ‘mândru’ că a priva femeile americane de dreptul de a-și controla propriul corp. Este un individ care aspiră să fie comandant-șef și recunoaște că ar folosi Departamentul de Justiție în avantajul său”, a subliniat ea.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate