Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

Sute de copii, de negăsit. Ce face Poliția Română

Publicat cu

pe

Sute de copii dați dispăruți sunt de negăsit. Potrivit datelor oficiale primite de la Poliția Română, în primele 8 luni ale anului, polițiștii au derulat activităţi pentru clarificarea situaţiei minorilor dispăruți, fiind soluționate peste 6.500 de cazuri. Poliția Română și Asociația Telefonul Copilului, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, a derulat o campanie națională de prevenire a dispariției voluntare în rândul minorilor „Plecatul de acasă nu e o soluție”.

„La data de 1 ianuarie 2024, în evidențele Poliției figurau ca dispăruți 528 de minori. În perioada 1 ianuarie – 31 august 2024, au fost înregistrate 6.534 de sesizări de dispariție cu privire la minori, dintre care 979 au fost făcute de către centrele de plasament ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. În această perioadă, au fost revocate 6.573 de sesizări cu privire la minori, astfel că, la data de 31 august 2024, polițiștii continuau activitățile de căutare pentru 489 de minori, dintre care 192 au plecat din centrele de plasament ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

La nivel național, Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu Asociația Telefonul Copilului, a derulat proiectul de prevenire a disparițiilor de copii și a plecărilor voluntare „Plecatul de acasă nu e o soluție!”. Acesta a avut drept scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile asociate plecărilor voluntare din familie și centrele de protecție”, arată Poliția Română.

Sfaturi pentru părinți

„În cazul în care copilul dumneavoastră a dispărut, recomandarea este să anunțați în cel mai scurt timp Poliția! Sesizarea dispariției unui copil se poate face prin apel la numărul de urgență 112, prin sesizare directă la sediul unității de poliție sau prin sesizarea verbală a unei patrule din teren. Verificați la rude și prietenii apropiați dacă copilul se află la aceștia.

Păstrați-vă calmul! Chiar dacă vă aflați într-o stare de emoție puternică, este foarte important să vă stăpâniți, pentru a oferi polițiștilor toate detaliile ce îi pot ajuta să vă găsească copilul în cel mai scurt timp. Este important să puteți oferi polițiștilor semnalmentele și semnele particulare ale copilului dispărut, câteva fotografii recente ale copilului, descrierea obiectelor de vestimentație cu care era îmbrăcat la momentul dispariției, precum și a obiectelor pe care le avea asupra sa și date despre împrejurările în care a dispărut”, concluzionează Poliția Română.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo