Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

TÂNĂR DE 19 ANI – Prima condamnare la închisoare cu executare în baza Legii Anastasia

Publicat cu

pe

Prima condamnare la închisoare cu executare în baza Legii Anastasia a fost pronunțată de Judecătoria Alba Iulia, pe 29 mai.
Un tânăr de 19 ani a primit 5 ani de închisoare cu executare, în primă instanță, după ce a ucis trei persoane, în noaptea de 28 august 2023, la o lună de la intrarea în vigoare a Legii Anastasia. Șoferul avea o alcoolemie de aproape 2 la mie și și-a recunoscut faptele.
Cei trei tineri decedați aveau 17, 18 și 25 de ani. Ultimul trebuia să se căsătorească, logodnica sa urmând să nască în perioada ulterioară evenimentului rutier, a anunțat parlamentarul Robert Cazanciuc, inițiatorul legii.

Legea Anastasia a intrat în vigoare în vara anului trecut, fiind denumită astfel în memoria unei fetiţe de 4 ani din județul Iași care a fost ucisă, în 1 iunie 2022, în faţa casei sale, de către o femeie fără permis de conducere.

Potrivit Legii Anastasia, săvârșirea omorului din culpă de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psiho-active se pedepsește cu închisoarea, fără posibilitatea ca instanța să dispună suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate