Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

Țara care a decis prelungirea controalelor la frontiera Schengen

Publicat cu

pe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut publică o informație pe care trebuie să o știe românii care au de făcut drumuri în Norvegia. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Norvegiei că autorităţile norvegiene extind, până la data de 11 noiembrie 2024, regimul de control la trecerea frontierei interne prin punctele de frontieră – porturi de conexiune cu feribotul către spaţiul Schengen. Paşaportul valabil este singurul document de călătorie acceptat la controlul trecerii frontierei norvegiene pentru intrările pe rutele maritime.

„Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Oslo: +4799153137”, precizează MAE.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate