Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

TAXE ȘI IMPOZITE – Ciolacu: Anul acesta nu vom avea taxe mai mari

Publicat cu

pe

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus duminică seara, în emisiune la Digi24.ro, că nu vom avea taxe suplimentare, sau mai mari, în anul 2022 și nici chiar în 2023, dat fiind că România nu a înregistrat o dezvoltare economică. „Nu vii cu taxe mai mari, când n-ai creștere economică”, a spus social-democratul, precizând că încă sunt discuții pe tema modificărilor din Codul Fiscal și că acestea nu vor intra în vigoare mai repede de „doi ani”.

Recent, ministrul Finanțelor Adrian Câciu a declarat că noul Cod Fiscal ar putea fi în vigoare chiar de anul acesta. El a spus că se va renunța la cota unică și că pe zona de de taxare a proprietăţilor este posibil ca persoanele fizice care au mai multe apartamente, să plătească mai mulţi bani, precum şi cei care au mai mult de două maşini.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat  că renunțarea la cota unică este prevăzută și în PNRR și că majoritatea statelor europene nu mai au cotă unică, motiv pentru care și România trebuie să se alinieze, în viitor. Despre supra-impozitarea averii, liderul PSD a precizat că din discuțiile cu specialiștii cel mai probabil se va avea în vedere valoarea imobilelor și nicidecum numărul lor.

„Una este să ai trei case într-un sat din Buzău, să zicem, și cu totul altceva să deții trei case în municipiul București. Evident că valoarea este mult mai mare, deci se va urmări valoarea proprietăților și nu numărul lor (…) Supra-impozitarea veniturilor se va aplica, de asemenea, de la un anumit prag…ne referim la venituri excepționale. Probabil ca bază de pornire va fi salariul președintelui țării”, a comentat Ciolacu.

Pentru depistarea averilor/ veniturilor s-ar putea introduce obligativitatea „declarației veniturilor”, a mai spus liderul PSD, cu precizarea că toate acestea sunt măsuri care vor fi bine analizate înainte de a intra în vigoare.

Între timp, pentru stimularea creșterii veniturilor la bugetul de stat, Guvernul trebuie să se focuseze pe digitalizarea ANAF – care trebuie să fie o prioritate – pe reorganizarea vamală, în scopul introducerii radarului mărfurilor care să asigure o eficientizare a colectării TVA-ului, a mai spus Ciolacu.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate