Connect with us
Descarcă aplicația

TEHNOLOGIE

TECH – Google le recomandă utilizatorilor să dezactiveze o funcție de conectivitate din motive de securitate

Publicat cu

pe

Google a sfătuit recent utilizatorii de Android să dezactiveze conectivitatea 2G pe telefoanele lor mobile, subliniind riscurile de securitate asociate cu această tehnologie veche, care este adesea exploatată de hackeri pentru a strecura aplicații infectate și a sustrage informații confidențiale.

Deși rețelele 2G sunt rareori necesare în era smartphone-urilor, ele continuă să fie folosite din motive de compatibilitate cu diverse dispozitive mai vechi, cum ar fi bancomate, POS-uri și semafoare inteligente. Aceste dispozitive necesită doar acces rudimentar la internet, însă tehnologia 2G folosită pentru a le conecta este depășită și vulnerabilă la atacuri cibernetice.

Rețelele 2G utilizează un protocol de comunicații învechit, care a fost exploatat de hackeri de-a lungul anilor. Din cauza vechimii acestei tehnologii, implementarea unor remedii eficiente este dificilă, iar soluția ideală ar fi oprirea completă a suportului 2G.

În țări precum România, rețelele de comunicații mobile sunt atât de bine dezvoltate încât utilizatorii nu au aproape niciodată nevoie să folosească conectivitatea 2G. Telefonul comută la 2G doar dacă semnalul pentru 5G, LTE 4G și 3G dispare complet. Cu toate acestea, atât timp cât opțiunea 2G rămâne activată în setările telefonului, există posibilitatea ca hackerii să o exploateze pentru a infiltra dispozitivele Android.

Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Google le recomandă utilizatorilor să dezactiveze o funcție de conectivitate din motive de securitate

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo