Connect with us
Descarcă aplicația

TEHNOLOGIE

TEHNOLOGIE – Starlink lansează o antenă mai mică pentru conexiunile prin satelit

Publicat cu

pe

Compania Starlink a lansat Starlink Mini, o antenă portabilă pentru internet prin satelit, semnificativ mai mică decât modelele anterioare. Elon Musk a descris Starlink Mini drept o inovație „care va schimba lumea.” Cu dimensiuni de 298,5 x 259 x 38,5 mm și o greutate de 1,53 kg (inclusiv cablul de alimentare de 15 metri și standul), antena este comparabilă ca mărime cu un laptop mai gros, fiind ușor de transportat într-un rucsac.

Starlink Mini este certificată IP67, oferind protecție împotriva prafului și ploii, și poate rezista la scufundări scurte în apă. În ciuda dimensiunilor reduse, integrează un router Wi-Fi și poate oferi viteze de până la 100 Mbps, cu un consum de energie mai mic, între 20 și 40W, comparativ cu 33-62W pentru antenele standard.

Cu o baterie portabilă de tip Anker Prime 27.650mAh (99,54Wh), antena poate funcționa între 3 și 4 ore. Alimentarea necesită o sursă USB-C PD cu o putere minimă de 100W (20V / 5A).

Un kit Starlink Mini costă $600, cu $100 mai mult decât antena standard. În plus, pe lângă abonamentul Residential de $120, utilizatorii trebuie să achite $30 pentru serviciul Mini Roam, care include 500GB de trafic lunar. După epuizarea acestuia, fiecare GB suplimentar costă $1.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo