Connect with us

SPORT

TENIS – Andy Murray va disputa turneul de la Wimbledon, ultimul din cariera sa

Publicat cu

pe

Tenismanul britanic Andy Murray, recent operat la coloana vertebrală, va participa la turneul de Mare Șlem de la Wimbledon, care începe luni, urmând să-l întâlnească în prima rundă pe cehul Tomas Machac (locul 38 mondial), conform tragerii la sorți de vineri, informează AFP.

Dublu câștigător al turneului de la Wimbledon (2013, 2016), scoțianul de 37 de ani a suferit recent o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea unui chist la coloana vertebrală, ceea ce a pus sub semnul întrebării participarea sa.

Murray, aflat acum pe locul 115 ATP, a fost nevoit să se retragă în meciul din turul secund de la Queen’s, împotriva lui Jordan Thompson, din cauza unei probleme la spate care i-a afectat mobilitatea piciorului drept. Scoțianul este primul britanic care a câștigat Wimbledon după Fred Perry în 1936 și a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Londra.

El a anunțat că se va retrage din activitate după Jocurile Olimpice de la Paris.

Murray a explicat că mai mulți chirurgi i-au recomandat intervenția imediată.

„Deși operația nu a fost majoră, problema era serioasă, deoarece dacă chistul ar fi continuat să crească (deja la Queen’s practic mi-am pierdut puterea, coordonarea și tot ce aveam în piciorul meu drept când eram pe teren) ar fi fost probabil să apară și alte complicații”, a declarat el.

Scoțianul a afirmat că operația a decurs „foarte, foarte bine” și că a reluat antrenamentele, dar a adăugat că este „imposibil de spus” când va reveni complet în competiție.

Meciurile de simplu încep luni, iar Murray, înscris și la dublu alături de fratele său Jamie, a așteptat până în ultimul moment pentru a lua o decizie.

La Jocurile Olimpice de la Paris, el va concura atât la simplu, cât și la dublu, alături de Dan Evans.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate