Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

TENIS – Arina Sabalenka şi Jessica Pegula, calificate în finala feminină la US Open

Publicat cu

pe

Arina Sabalenka din Belarus, numărul 2 mondial, s-a calificat în finala US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al sezonului din circuitul profesionist feminin de tenis, cu premii totale de 75 de milioane de dolari. În finală, o va întâlni pe americanca Jessica Pegula.

Sabalenka a învins-o joi în semifinale pe americanca Emma Navarro (locul 12 WTA) cu scorul de 6-3, 7-6 (7/2), asigurându-și a doua prezență consecutivă în finala de la Flushing Meadows, după ce anul trecut a pierdut trofeul în fața lui Coco Gauff.

Jessica Pegula, numărul 6 mondial, a câștigat în trei seturi, 1-6, 6-4, 6-2, împotriva Karolinei Muchova din Cehia (locul 52 WTA), calificându-se pentru prima dată într-o finală de Grand Slam. Până la această ediție a US Open, Pegula, în vârstă de 30 de ani, nu reușise să treacă de sferturile de finală la turneele majore.

Arina Sabalenka, în vârstă de 26 de ani, dublă campioană la Australian Open (2023, 2024), are șansa sâmbătă să devină prima jucătoare care câștigă două turnee majore pe hard în același sezon, după Angelique Kerber în 2016.

Sabalenka a ajuns la New York după ce a câștigat turneul WTA 1.000 de la Cincinnati (Ohio), unde a învins-o în finală pe Jessica Pegula cu 6-3, 7-5.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo