Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

TENIS – Italianul Jannick Sinner a câştigat trofeul la Australian Open

Publicat cu

pe

Jannik Sinner, jucătorul italian de tenis clasat pe locul 4 ATP și favorit nr. 4, a obținut victoria duminică la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului, învingându-l în finală în cinci seturi pe rusul Daniil Medvedev, clasat pe locul 3 ATP și favorit nr. 3, cu scorul de 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3.

La 22 de ani, Sinner a reușit să câștige primul său trofeu la un turneu de Mare Șlem, marcând un moment memorabil în cariera sa. În semifinale, el l-a eliminat pe liderul ATP, sârbul Novak Djokovic.

Finala s-a desfășurat într-un mod spectaculos, cu o durată de trei ore și 46 de minute. Sinner a avut o revenire remarcabilă după ce a pierdut primele două seturi, realizând 14 ași (față de cei 11 ai lui Medvedev) și comițând doar 5 duble greșeli, în comparație cu cele 3 ale rusului.

Prin acest triumf, Jannik Sinner devine al treilea jucător italian care câștigă un turneu de Mare Șlem, înregistrând primul succes al Italiei în ultimii aproape 50 de ani, după Adriano Panatta, laureat al Roland Garros în 1976.

În contrast, pentru Medvedev, câștigătorul US Open 2021, această finală a adus amintiri neplăcute de la Melbourne în 2022, când a pierdut în fața lui Rafael Nadal după ce câștigase primele două seturi cu scorul de zero.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo