Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

TENIS – Jucătoarele din România și-au aflat adversarele din primul tur la Australian Open

Publicat cu

pe

Jucătoarele române de tenis, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, și-au aflat adversarele pentru runda inaugurală a turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, în urma tragerii la sorți efectuate joi.

Sorana Cîrstea (33 ani, locul 26 WTA) a fost desemnată cap de serie numărul 22 și va întâlni în primul tur chinezoaica Yafan Wang (29 ani, locul 97 WTA). Meciurile directe dintre cele două sunt la egalitate, 1-1. Cîrstea a învins-o pe Wang în 2017 la Wuhan, cu 6-3, 6-3, dar chinezoaica s-a impus în prima lor confruntare din 2015 la Saint-Gaudens (Franța), cu 7-6 (7/1), 4-6, 6-2.

Ana Bogdan (31 ani, locul 66 WTA) va începe turneul contra unei adversare venite din calificări, iar dacă va trece de aceasta, ar putea să se confrunte cu campioana en titre, belarusa Arina Sabalenka, având în vedere că și aceasta își va începe turneul contra unei jucătoare venite din calificări.

Jaqueline Cristian (25 ani, locul 84 WTA) va juca în prima rundă contra cehoaicei Katerina Siniakova (27 ani, locul 49 WTA), pe care a învins-o în 2022 la Dubai, în primul tur, cu scorul de 6-1, 7-5.

România a ratat oportunitatea de a avea un număr mai mare de reprezentante la turneul de la Melbourne, deoarece Irina Bara (28 ani, locul 183 WTA) a fost învinsă de germanca Eva Lys (21 ani, locul 141 WTA) în runda a doua a calificărilor, cu scorul de 6-1, 6-2.

Principala favorită, poloneza Iga Swiatek, va începe turneul cu un meci dificil împotriva americancei Sofia Kenin, campioana din 2020 și locul 38 mondial. Dacă va trece de Kenin, Swiatek se va confrunta cu câștigătoarea dintre americanca Danielle Collins (finalistă în 2022) și germanca Angelique Kerber.

Finalista de anul trecut, kazaha Elena Rîbakina, va întâlni în primul tur cehoaica Karolina Pliskova (locul 37 WTA), desemnată principala favorită la turneul Transylvania Open de luna viitoare de la Cluj-Napoca.

Coco Gauff, jucătoarea americană care a câștigat ultimul turneu de Mare Șlem la feminin (US Open 2023), va începe turneul contra slovacei Anna Karolina Schmiedlova (locul 67 WTA).

Naomi Osaka, japoneza fost lider mondial și cvadruplă campioană de Mare Șlem, o va întâlni în primul tur pe jucătoarea franceză Caroline Garcia, la primul său Grand Slam după naștere. Osaka are două titluri la Melbourne, în 2019 și 2021, iar celelalte două le-a câștigat la US Open (2018, 2020).

Britanica Emma Răducanu va avea un meci în primul tur cu americanca Shelby Rogers la Australian Open.

Actualitate

YHP Logo