Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

TENIS – Victorie muncită pentru Novak Djokovic în primul tur la Roland Garros

Publicat cu

pe

Tenismenul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial și campionul en titre, a obținut marți o victorie muncită în prima rundă a turneului de la Roland Garros, cu scorul de 6-4, 7-6 (7/3), 6-4 în fața francezului Pierre-Hugues Herbert (142 ATP), informează AFP.

Deși a părut ușor nervos, Djokovic s-a impus după două ore și 31 de minute. De cealaltă parte, Herbert a jucat primul său meci la acest nivel din noiembrie 2023.

Sârbul, în vârstă de 37 de ani, deținător al recordului de 24 de titluri de Mare Șlem, nu a ajuns în nicio finală în acest sezon, iar poziția sa de lider este amenințată.

Săptămâna trecută, la Geneva, Djokovic a fost învins în semifinale de cehul Tomas Machac, cu 6-4, 0-6, 6-1.

În turul secund la Paris, Novak Djokovic îl va întâlni pe spaniolul Roberto Carballes Baena (63 ATP), care a câștigat împotriva francezului Constant Lestienne cu 6-3, 7-5.

Danezul Holger Rune, numărul 13 mondial, s-a impus cu 6-4, 6-4, 6-4 în fața britanicului Daniel Evans. Rune, sfertfinalist la ultimele două ediții de la Roland Garros, îl va întâlni în turul secund pe italianul Flavio Cobolli.

Belgianul David Goffin a câștigat un meci de trei ore și jumătate și cinci seturi împotriva francezului Giovanni Mpetshi Perricard, care venea după primul său titlu în circuitul profesionist, obținut la Lyon: 4-6, 6-4, 6-3, 6-7 (4/7), 6-3.

De asemenea, au debutat cu victorii americanul Taylor Fritz și australianul Alex De Minaur.

Actualitate

YHP Logo