Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

TERORISM – Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul cu cuţit din Germania

Publicat cu

pe

Gruparea Stat Islamic a revendicat sâmbătă atacul cu cuţit din Solingen, Germania, în care au murit trei persoane și au fost rănite alte opt.

Într-un comunicat transmis prin Amaq, gruparea a afirmat că atacatorul, care este încă căutat de autorități, este unul dintre membrii săi și a acționat pentru a răzbuna musulmanii din Palestina și din alte locuri. Atacul a avut loc într-o piață din oraș, în timpul unui festival care celebra cea de-a 650-a aniversare a Solingenului, evenimentele fiind ulterior anulate.

Autoritățile tratează incidentul ca pe un posibil atac terorist, neexistând motive cunoscute sau legături între victime. Cancelarul german Olaf Scholz a cerut o pedeapsă severă pentru autorul atacului.

În urma atacului, oficialii germani, inclusiv ministrul de interne din Renania de Nord-Westfalia, Herbert Reul, și Markus Caspers din cadrul biroului procurorului public din Duesseldorf, au vizitat scena crimei, subliniind gravitatea situației. În Germania, incidentele de acest tip sunt rare, iar guvernul intenționează să înăsprească legislația privind purtarea cuțitelor în public.

Solingen, un oraș cunoscut pentru industria sa de fabricare a cuțitelor, devine astfel centrul unei tragedii care are loc cu puțin timp înainte de alegerile din Turingia, Saxonia și Brandenburg, unde formațiunea de extremă dreapta AfD are șanse semnificative de câștig.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo