Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

TESTARE DROGURI – Dacă rezultatul nu vine în maxim 72 de ore, șoferii primesc carnetele înapoi

Publicat cu

pe

Guvernul a decis azi să modifice ordonanța de urgență privind siguranța rutieră. Marcel Ciolacu a declarat, la începutul ședinței de Guvern, că se face referire în special la suspendarea permisului de conducere până la finalizarea testelor antidrog în laboratoarele de medicină legală.

„Dacă rezultatul nu vine în maxim 72 de ore, șoferii primesc carnetele înapoi. Am cerut Ministerului de Interne să țină cont de observațiile societății civile pentru că așa este firesc! Dacă statul nu are capacitatea administrativă de a rezolva problema testării într-un termen rezonabil, nu trebuie să-i pedepsim pe români. Măsurile luate pentru a preveni dramele cauzate de consumul de droguri la volan sunt foarte importante, dar nu pot afecta drepturile și libertățile cetățenești.

Vom monitoriza foarte atent în continuare problema testării antidrog: doar așa putem preveni tragedii precum cea de la 2 Mai. Ministerele Sănătății și Afacerilor Interne vor prezenta lunar o analiză comună despre capacitatea de respectare a termenului de 72 de ore. Pregătim inclusiv norme privind recoltarea, depozitarea și transportul mostrelor în vederea testării antidrog, vor fi gata în 5 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență de azi”, a arătat Ciolacu.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate