Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

TOP 10 – Cele mai bine cotate ștranduri și aqua park-uri publice din România

Publicat cu

pe

Clubulcopiilor.ro a întocmit un clasament cu cele mai bine cotate ștranduri și aqua park-uri publice din Româniape baza datelor disponibile în Google Maps.

„Google Maps a acumulat peste 70.000 de recenzii pentru ștranduri și aqua park-uri publice din România. Clasamentul întocmit de noi ia în calcul ștranduri și aqua park-uri publice care au acumulat cel puțin 1000 de recenzii de-a lungul anilor și care au obținut cele mai mari evaluări medii ale recenziilor. Acolo unde mediile recenziilor au fost la egalitate, am prioritizat ștrandul sau aqua park-ul care a adunat cele mai multe recenzii”, scrie clubulcopiilor.ro.

Cele mai bine cotate ștranduri din România se află în Gura Humorului și Târgoviște. Cele 2 ștranduri au reușit să obțină un rating excelent de 4,5 dintr-un maximum de 5.

Care este ștrandul sau aquapark-ul din România cu cei mai mulți vizitatori? Aquapark-ul Nymphaea din Oradea este cea mai populară piscină publică din România. În cei șapte ani de funcționare, Aquaparkul Nymphaea a fost vizitat de aproximativ 2.107.000 persoane.

Mai jos găsiți lista completă a celor mai bine cotate ștranduri și aqua park-uri publice din țară.

1. Complex Agrement Ariniș | Gura Humorului

Ștrandul de la Gura Humorului face parte din Complexul Ariniș, care a fost readus la viață în anul 2010, iar de atunci a reprezentat atracția principală pentru foarte mulți turiști care au vizitat Bucovina.

Ștrandul oferă două piscine în aer liber, una dintre ele destinată adulților, având o suprafață de 483 de metri pătrați, iar cealaltă a fost special construită pentru copii, fiind întinsă pe o suprafață de 393 metri pătrați.

Vizitatorii ștrandului au apreciat în mod special curățenia apei din bazine și faptul că piscina are apa încălzită. De asemenea, au lăudat amplasarea ideală în mijlocul naturii și numeroasele activități de recreere pe care le pot găsi în cadrul complexului.

2. Complexul Turistic de Natație | Târgoviște

Întins pe 10 hectare, Complexul Turistic de Natație din Târgoviște sau ”Litoralul de acasă”, cum este numit de localnici, este o altă bază de agrement care include ștrand, alături de alte facilități de petrecere a timpului liber.

Parcarea spațioasă, toaletele și cabinele de schimbat curate, precum și numeroasele șezlonguri și umbrele disponibile sunt aspecte foarte apreciate de către cei care au vizitat ștrandul. Piscina mare pentru copii, cu apă caldă și tobogane distractive, a fost remarcată ca fiind ideală pentru distracție la soare. Atmosfera relaxată și prețurile accesibile completează experiența plăcută la acest ștrand.

3. Aquapark Nymphaea | Oradea

Aquapark-ul Nymphaea din Oradea este cel mai popular ștrand din topul nostru, fiind vizitat în cei șapte ani de funcționare de peste 2 milioane de persoane. Parcul acvatic se întinde pe o suprafață de 7 hectare, cuprinzând facilități de distracție și relaxare atât pentru exterior, cât și pentru interior.

Vizitatorii apreciază în mod deosebit diversitatea facilităților, care includ piscine interioare și exterioare, o piscină exterioară cu apă încălzită, tobogane variate și o piscină cu valuri.

4. Cornișa Waterpark & Sports | Botoșani

Aquapark-ul Cornișa este cel mai mare complex de agrement din nord-vestul țării.

Cornișa Waterpark and Sports a fost inaugurat în anul 2018 și se întinde pe un spațiu de 48 de hectare, oferind numeroase alternative de activități vizitatorilor. Aici veți regăsi un parc acvatic, heleşteu și un râu artificial pentru rafting. Aquapark-ul impresionează prin curățenia sa impecabilă, apa caldă și numărul mare de șezlonguri. Salvamarii sunt extrem de atenți și mereu prezenți, oferind un sentiment de siguranță și confort celor care se află în piscină.

5. Complexul Weekend | Târgu Mureș

Complexul Weekend se întinde pe o suprafață de aproximativ 40 hectare și are 6 piscine, tobogane, bazine pentru copii, terenuri de joacă, terenuri de sport și un lac pentru canotaj.

Ștrandul funcționează doar în sezonul estival, între 1 mai și 15 septembrie și pune la dispoziția clienților și alte facilități, cum ar fi parcuri de joacă pentru copii sau posibilitatea de a naviga cu barca cu vâsle ori cu hidrobicicleta pe lacul de canotaj, legat de râul Mureș.

6. Ștrand Termal | Tăşnad

Stațiunea sătmăreană Tășnad s-a dezvoltat în domeniul turistic balnear și de agrement datorită factorilor climatici blânzi, câmpiilor și dealurilor joase ce permit plimbări de relaxare, dar mai ales datorită prezenței apelor termale folosite în scop curativ. Sezonul durează și aici din mai și până în septembrie sau chiar octombrie, însă datorită temperaturii crescute a apelor termale, turiștii și localnicii se pot bucura de apele relaxante ale piscinelor din Ștrandul Termal Tășnad și în afara sezonului estival.

Ștrandul din Tășnad se întinde pe o suprafață mare și este înconjurat de multă verdeață. Dispune de numeroase terase, vestiare, terenuri de fotbal și volei, precum și șezlonguri disponibile pentru toți vizitatorii. Sunt patru bazine cu apă termală, dintre care unul este destinat copiilor, iar un alt bazin are apă rece.

7. Ștrand Ostroveni | Râmnicu Vâlcea

Baza de agrement ”Ștrand Ostroveni”  – supranumită și “Marea de la Olt”, este principala atracție a Municipiului Râmnicu Vâlcea, dar și a Olteniei, unde vizitatorii pot folosi 2 bazine cu suprafață generoasă, cu apă dulce și cele 3 bazine, la fel de spațioase, cu apă sărată, adusă de la Ocnele Mari.

Ștrandul păstrează aceleași tarife accesibile pentru toți vizitatorii ca în anii trecuți, cu reduceri pentru elevi și pensionari, iar recent, datorită unui proiect cu finanțare europeană, oferă și spații de joacă pentru copii.

8. Neptun Water Park | Arad

Ştrandul Neptun din Arad este situat pe o suprafaţă de peste 20 de hectare și este al doilea ştrand ca mărime din Europa situat lângă o apă curgătoare. Vizitatorii se pot bucura de piscine, tobogane de diferite dimensiuni, locuri pentru plajă, terenuri de joacă, terase și restaurante.

Atracția principală sunt toboganele de diferite dimensiuni, care sunt potrivite atât pentru copii, cât și pentru adulți.

9. Balnear Park Toroc | Dej

Parcul Balnear Toroc se află aproape de centrul orașului clujean Dej, pe Dealul Cabdicului, și oferă facilități de relaxare și petrecere a timpului liber pentru copii și pentru adulți; acesta pune la dispoziția publicului piscine interioare și exterioare, reprezentând astfel un punct de interes local și turistic pe durata întregului an.

Ștrandul se întinde pe o suprafață de 4 hectare și a fost extins și modernizat în perioada 2015-2017, investiția totalizând aproximativ 50 milioane de lei. Scopul autorităților a fost acela de a oferi condiții mai bune de relaxare localnicilor, de a atrage turiști și, de asemenea, de a oferi tineretului din Dej ocazia de a practica înotul sportiv pe durata întregului an.

În ce privește atragerea de turiști, strategiile includ diverse reduceri pentru copiii sub 10 ani însoțiți de adulți, reduceri pentru grupuri de mai multe persoane, parcare privată sau acces gratuit la ștrand persoanelor cazate la anumite hoteluri.

10. Băile Sărate Ocna Mureș

Băile Sărate Ocna Mureș și-au deschis porțile anul trecut, fiind cea mai nouă și cea mai modernă investiție publică în domeniul balnear din România. Baza de tratament are o suprafață totală de 6400 de metri pătrați și cuprinde facilități precum trei bazine interioare și trei exterioare cu apă sărată și dulce.

SURSA clubulcopiilor.ro

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate