Connect with us
Descarcă aplicația

MOZAIC

TOP FORBES – Cele mai puternice femei în 2023

Publicat cu

pe

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ocupă prima poziție, fiind urmată de Christine Lagarde (BCE) și Kamala Harris. Taylor Swift, pe locul 5, la mare distanță de alte cântărețe.

Pe locul 1 este Ursula von der Leyen, în vârstă de 65 de ani și prima femeie care ocupă funcția de președinte al Comisiei Europene. Potrivit Forbes, “este responsabilă de o legislație care afectează peste 450 de milioane de europeni”. Aceasta este urmată în clasament de Christine Lagarde, ce ocupă funcția de președinte al Băncii Centrale Europene, de Kamala Harris – vicepreședinte SUA, și de premierul italian Giorgia Meloni.

Potrivit revistei, Taylor Swift a câștigat aproximativ 850 de milioane de dolari din turneul său mondial Eras. Datorită succesului record al turneului, Swift a devenit miliardară în octombrie, alăturându-se astfel lui Jay-Z (2,5 miliarde de dolari) și Rihanna (1,4 miliarde de dolari). Astfel, Swift, în vârstă de 33 de ani, a urcat pe locul 5 în topul Forbes ale celor mai puternice femei în 2023, de pe locul 79 anul trecut. Următoarea cântăreață în clasament este abia pe locul 36 – Beyonce, în timp ce Rihanna este pe 76.

Melinda Gates s-a clasat pe locul 10, iar pe locul 15 este Emma Walmsley, directorul executiv al GlaxoSmithKlein, a treia cea mai mare companie farmaceutică din lume după venituri. Componența listei reflectă ceea ce Forbes numește “imaginea complexă a influenței femeilor într-o lume volatilă”, scrie Sky News.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate