Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

TRADIȚIE – Orașul Vișeu de Sus se pregătește de Noaptea Viflaiemurilor

Publicat cu

pe

În seara Ajunului Crăciunului, duminică, 24 decembrie 2023, începând cu ora 21:00, vișeuanii, dar și turiștii obișnuiți, sunt invitați să petreacă împreună, în fața Casei de Cultură din Vișeu de Sus, Noaptea Viflaiemurilor.
„Ajunul Crăciunului aduce, atât pentru locuitorii orașului Vișeu de Sus, cât și pentru miile de turiști care ne trec pragul în această perioadă, momente UNICE în lume, nemaiîntâlnite altundeva.
Măștile, scenetele de Viflaim puse-n operă de adevărați actori veniți de la toate bisericile din oraș, tradițiile cu totul și cu totul deosebite, miile de spectatori veniți de pretutindeni, transformă localitatea noastră într-un tărâm de-a dreptul de poveste.
Deși Viflaiemul se regăsește și în alte localități ale Maramureșului Istoric (iar variante ale acestuia pot fi întâlnite și în Transilvania, Moldova și Muntenia), Vișeu de Sus se definește prin accentul deosebit al caracterului apotropaic. Acesta se traduce prin clopotele imense (dubele) pe care dracii le poartă (ajungând și la 70 kg/persoană), al căror zgomot alungă spiritele malefice”, transmit reprezentanții Primăriei Vișeu de Sus.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate