Connect with us
Descarcă aplicația

MOZAIC

TRAGEDIE – Cel puțin o sută de elefanți din cea mai mare rezervație naturală din Zimbabwe au murit din cauza secetei generate de schimbările climatice

Publicat cu

pe

Deși Parcul Național Hwange, cea mai mare rezervație naturală din Zimbabwe, dispune de 104 puțuri, care funcționează pe bază de energie solară pentru a pompa zilnic peste 1,5 milioane de litri de apă, autoritățile parcului susțin că resursele nu sunt îndeajuns pentru toate animalele. Temperaturile extrem de ridicate duc la secete, iar animalele trebuie să parcurgă distanțe lungi pentru a găsi surse de apă.

“Cei mai afectați elefanți sunt cei tineri, cei bătrâni și cei bolnavi, care nu pot parcurge distanțe lungi pentru a găsi apă“, explică purtătorul de cuvânt al Autorității de gestionare a parcurilor naționale și a vieții sălbatice din Zimbabwe. Specialiștii se tem acum că se vor confrunta cu o situație similară cu cea din 2019, când fenomenul meteorologic El Nino a provocat moartea a peste 200 de elefanți din Parcul Hwange.

Fenomenul El Nino provoacă încălzirea unor părți ale Pacificului, afectând modelele meteorologice din întreaga lume. În acest an, El Nino a provocat inundații mortale în Africa de Est, iar specialiștii în domeniu se așteaptă ca fenomenul să ducă la precipitații sub medie în Africa de Sud.

Agenția de meteorologie din Zimbabwe a prognozat pentru această perioadă a anului o creștere peste medie a temperaturilor și un nivel mai scăzut al precipitațiilor. În plus, în ultimii ani, ecologiștii au observat perioade de secetă mai lungi și mai severe, precizeaz[ biziday.ro.

Parcul găzduiește aproximativ 45 de mii de elefanți, precum și peste 100 de alte mamifere și 400 de specii de păsări. Hwange nu este traversat de un râu important și se bazează pe cele peste o sută de fântâni pentru asigurarea resurselor de apă. În medie, un elefant de talie medie are nevoie de un aport zilnic de aproximativ 200 de litri de apă.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate