Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

TRANSFER – Un namibian la CSM Știința Baia Mare

Publicat cu

pe

CSM Știința Baia Mare, vicecampioana României la rugby, a anunțat transferul namibianului Adriaan Ludick, jucător internațional în vârstă de 26 de ani care și-a reprezentat țara la Cupa Mondială de rugby din anul 2023 (Franța).

„Datorită unor probleme de nivel birocratic, jucătorul a reușit să ni se alăture la finalul sezonului 2024, deși el fusese înregistrat la federația română de rugby in campania de transferuri care a fost în această vară.
Adriaan a luat pentru prima data contact cu balonul oval la doar 7 ani în țara sa natală. La finalul gimnaziului, tânărul reușește să obțină o bursă școlară in Africa de Sud datorită rezultatelor sale notabile, continuându-și astfel studiile la renumitul colegiu “Paarl Gymnasium”, unul dintre cele mai prestigioase și vechi colegii din Africa de Sud.
La vârsta de 18 ani, Adriaan ia contact în premieră cu rugby-ul internațional fiind selecționat pentru Namibia la generația U19, generație cu care a câștigat “African Cup” (Cupa Africii). Au urmat 2 Cupe Mondiale cu generația U20 pentru colosul din linia a doua, 2017 – Uruguay și 2018 – România (București).
In Ianuarie 2018 avea să semneze un contract cu puternica franciză Blue Bulls U21, echipă pentru care a jucat până in Iulie 2018. In anul 2019, namibianul decide să dea curs ofertei celor de la Boland Cavaliers unde isi petrece următoarele 2 sezoane până in anul 2021.
Anul 2021 vine cu o schimbare majoră pentru proaspătă achiziție a zimbrilor. Adriaan părăsește continentul Africii, răspunzând pozitiv ofertei din Franța de la echipa U.S.A Limoges (Federale 1). Pentru această echipa, “zimbrul” a jucat până in acest an când a decis că este momentul să se alăture proiectului nostru.
De asemenea, acesta evoluează din 2018 pentru naționala de seniori a Namibiei, făcându-și debutul intr-un meci amical împotriva Rusiei la Krasnodar”, informează reeprezentanții clubului CSM Știința Baia Mare.

Adriaan Ludick, jucător care evoluează în linia a II-a, este al doilea namibian din istoria clubului băimărean, primul fiind mijlocașul la grămadă Helarius Kisting (actualmente jucătorul celor de la Dinamo București)

Actualitate

YHP Logo