Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

TRANZACȚIE – A fost aprobată vânzarea Eurohotel Baia Mare

Publicat cu

pe

SIF Banat-Crişana (SIF1), societate ce controlează SIF Hoteluri, a aprobat vânzarea Hotelului Eurohotel Baia Mare în AGEA de miercuri, conform unui raport al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

„În materialele aferente adunării acţionarilor, conducerea SIF Hoteluri motiva decizia vânzării unităţii de cazare şi alimentaţie prin faptul că societatea se află în faţa unor perspective nesustenabile de dezvoltare a afacerii, accentuate de creşterea semnificativă a costurilor de operare (energie, utilităţi, salarii). „Acestea nu sunt în măsură să asigure o creştere substanţială a profitabilităţii SIF Hoteluri în folosul societăţii şi al acţionarilor săi. În faţa unor intenţii de achiziţie manifestate de potenţiali investitori, se înaintează acţionarilor propunerea de înstrăinare a acestui hotel”, se menţionează în document.

Conform hotărârii AGEA, Consiliului de Administraţie al SIF Hoteluri urmează să stabilească metoda optimă de vânzare, inclusiv prin negociere directă şi să aprobe preţul tranzacţiei în baza unui raport de evaluare întocmit de către un evaluator independent, membru ANEVAR, cu cel mult două luni anterior datei hotărârii AGEA”, scrie bursa.ro.

Hotelul, ce este situat pe bulevardul principal al oraşului, dispune de 64 camere, restaurant (capacitate 180 locuri), bar de zi (capacitate 46 locuri), terasă (capacitate 44 locuri), două săli de conferinţe (capacitate totală de 220 locuri), centru SPA compus din sală de fittness, piscină şi saună. Anul trecut, unitatea a avut afaceri de 1,4 milioane de lei şi o pierdere de 0,03 milioane de lei. În 2020 hotelul a avut o pierdere de 0,23 milioane de lei, iar în 2019 un profit de 0,13 milioane de lei, potrivit rapoartelor de pe site-ul bursei.

Actualitate

YHP Logo