Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

TRANZACȚIE – Disney va plăti 8,6 miliarde de dolari pentru a finaliza cumpărarea Hulu

Publicat cu

pe

Disney, care este deja acționar majoritar al Hulu, va cumpăra o treime din acțiunile platformei de streaming pentru 8,6 miliarde de dolari de la NBC Universal, o filială a operatorului de cablu Comcast, consolidându-și astfel poziția în acest sector ultraconcurențial, potrivit AFP.

Tranzacția „va contribui la obiectivele Disney în materie de streaming”, a precizat miercuri compania într-un comunicat.

Gigantul american al divertismentului va deveni unicul proprietar al Hulu, pe care îl comercializează deja în abonamente care includ propriul serviciu Disney+ și platforma de streaming de conținut sportiv ESPN+, scrie News.ro.

Pachetul celor trei platforme costă 15 dolari pe lună în Statele Unite cu publicitate, sau 25 de dolari fără reclame. Rezultatele trimestriale ale Disney vor fi publicate săptămâna viitoare. Acestea sunt așteptate cu nerăbdare, deoarece Disney+ a pierdut abonați timp de trei trimestre la rând.

Grupul californian a promis că va redresa situația în cursul verii. La fel ca Netflix, el intenționează să strângă șurubul în 2024 în ceea ce privește schimbul de parole între utilizatori pentru a-i împiedica să beneficieze de conținut gratuit.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate