Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

TURCIA – Cei care votează pentru prima dată ar putea avea un cuvânt decisiv în alegerile din Turcia

Publicat cu

pe

Yunus Efe este student la universitate şi n-a cunoscut în viaţa sa decât un singur conducător al ţării – Recep Tayyip Erdogan. Se pregăteşte să voteze pentru prima dată la alegerile de duminică, iar tânărul în vârstă de 22 de ani spune că este timpul pentru o schimbare.

Efe este unul dintre cei peste 6 milioane de alegători care votează pentru prima dată şi care sunt aşteptaţi să vină la urne la alegerile din 14 mai. Reprezentând aproximativ 10% din electorat, voturile lor s-ar putea dovedi esenţiale pentru a decide dacă guvernarea lui Erdogan continuă într-un al treilea deceniu sau se încheie, relatează Reuters.

Cota de voturi a lui Erdogan în rândul tinerilor şi a celor care votează pentru prima dată este prognozată a fi mai mică decât în rândul altor grupuri de vârstă, arată Erman Bakirci de la institutul de sondaje Konda Arastirma.

Alegătorii tineri sunt un segment „foarte supărat şi fără speranţă” în rândul celor 85 de milioane de locuitori ai Turciei, spune Bakirci, care crede că aceştia vor fi cruciali pentru rezultat, dat fiind că reprezintă un bloc atât de semnificativ.

Actualitate

YHP Logo