Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

TV – Declinul televiziunii prin cablu

Publicat cu

pe

S&P a revizuit perspectiva ratingului Warner Bros Discovery de la „stabilă” la „negativă”, invocând declinul afacerii de televiziune prin cablu, care ar putea fi agravat de o eventuală pierdere a drepturilor de difuzare a jocurilor NBA.

Divizia de televiziune prin cablu, care generează aproximativ jumătate din veniturile companiei, se confruntă cu o scădere a veniturilor din publicitate și cu migrarea consumatorilor către streaming, determinând reducerea valorii activelor TV cu circa 9,1 miliarde de dolari la începutul acestei luni. S&P a subliniat că această perspectivă reflectă așteptările că datoria Warner Bros Discovery va rămâne ridicată, în contextul scăderii afacerii de televiziune prin cablu, afectând capacitatea companiei de a-și rambursa rapid datoriile. Agenția a reconfirmat ratingul de credit „BBB-”.

La 30 iunie, Warner Bros Discovery avea o datorie brută de 41,4 miliarde de dolari, după rambursarea a 1,8 miliarde de dolari în al doilea trimestru. S&P a avertizat că pierderea contractului de difuzare TV pentru NBA după sezonul 2024-2025 ar putea agrava situația. Luna trecută, NBA a acordat drepturile de difuzare către ESPN (parte din Walt Disney), NBCUniversal (deținută de Comcast) și Amazon.com, punând capăt unui parteneriat de patru decenii cu Warner Bros Discovery.

Compania a inițiat un proces împotriva NBA după ce oferta sa, echivalentă cu cea a Amazon, a fost respinsă.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo