Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

UCIGAȘUL DE BOSCHETARI – Criminalul în serie Grigore Bota este liber

Publicat cu

pe

Cel mai periculos criminal în serie din România, în viață, este de vineri un om liber. Grigore Bota, acuzat că a ucis 11 oameni, în Baia Mare, în anul 2000, a fost eliberat din penitenciar, deși inițial primise o condamnare pe viață.

Tribunalul din Maramureș i-a aprobat cererea de reducere a pedepsei, la 25 ani de închisoare, chiar dacă înainte o instanță inferioară a respins-o pe motiv că ar putea recidiva.

Potrivit Pro TV, cunoscut drept „Brancardierul morții” și, în același timp – supranumit „Ucigașul de boschetari”, Grigore Bota a ieșit din penitenciarul din Baia Mare cu două bagaje mari în mână. Un vechi prieten l-a așteptat la poartă…

Bota, care acum are 65 de ani, nu a vrut să discute cu jurnaliștii și s-a urcat grăbit în mașina cu care venise amicul său, care a încercat să fie … spiritual: „Căutați-l pe Dumnezeu și atunci veți găsi multe”.

Fost cofetar-patiser și ulterior brancardier la o policlinică, Bota a fost arestat în anul 2000, după ce mai multe cadavre au fost descoperite pe marginea râului Săsar și în apropierea Gării din Baia Mare. Doi ani mai târziu, a fost condamnat la 99 de ani de închisoare pentru trei crime.

Anchetatori au susținut însă că Bota ar fi ucis cel puțin 11 persoane. O a douăsprezecea victimă a reușit să scape cu viață.

foto captură video Pro TV

Actualitate

YHP Logo