Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

UE – Ce au decis liderii europeni în privinţa Republicii Moldova?

Publicat cu

pe

Uniunea Europeană va continua să ofere sprijinul necesar Republicii Moldova în fața provocărilor generate de agresiunea Rusiei în Ucraina. Liderii UE au solicitat joi adoptarea rapidă a cadrului de negociere, marcând astfel un pas important pe drumul către aderarea Chișinăului la Uniunea Europeană.

În documentul ce prezintă concluziile reuniunii de joi a liderilor europeni, se subliniază că UE va consolida rezistența, securitatea și stabilitatea Republicii Moldova în fața activităților destabilizatoare ale Rusiei.

De asemenea, Consiliul European a salutat angajamentele bilaterale ale statelor membre de a sprijini Misiunea de Parteneriat a Uniunii Europene în Moldova, cu scopul de a întări rezistența sectorului de securitate.

În ceea ce privește progresele înregistrate de Ucraina și Republica Moldova în avansarea reformelor necesare pentru integrarea în UE, Consiliul European a invitat la adoptarea rapidă a proiectelor-cadru de negociere și la promovarea acestora fără întârziere.

Decizia de a invita Bosnia să deschidă negocierile de aderare la UE a fost luată în contextul summitului de joi. Cu toate acestea, liderii UE au subliniat necesitatea ca țara balcanică să întreprindă mai multe reforme înainte de începerea efectivă a discuțiilor de aderare.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate