Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

UE – Comisia Europeană va propune o nouă legislaţie pentru a încuraja expulzările de migranţi ilegali

Publicat cu

pe

Bruxellesul va propune o nouă legislație pentru a facilita expulzarea migranților ilegali, a anunțat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, într-o scrisoare adresată celor 27 de state membre, înaintea summitului UE dedicat parțial migrației.

Noua legislație urmărește să îmbunătățească cooperarea în cazurile de expulzare și să eficientizeze procesul de returnare, propunând recunoașterea reciprocă a deciziilor de deportare între statele membre. Doar 20% dintre deciziile de expulzare sunt implementate, a subliniat von der Leyen, pledând pentru o cooperare sporită cu țările de origine și măsuri precum înăsprirea acordării vizelor pentru statele care nu cooperează.

Von der Leyen a evidențiat acordurile UE cu Tunisia și Libia, care au redus cu 66% numărul intrărilor ilegale prin centrul Mediteranei, dar a recunoscut că migrația către Spania prin vestul Mediteranei a crescut cu 56%. Ea a recomandat consolidarea parteneriatului cu țări precum Mauritania pentru a reduce aceste plecări.

Statele membre dezbat o revizuire a „directivei privind returnarea” din 2008 pentru a accelera deportările, după o încercare eșuată de reformare în 2018.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo