Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

UE – Legalizarea canabisului în scop recreativ va intra în vigoare în Germania la 1 aprilie

Publicat cu

pe

Începând cu 1 aprilie, legalizarea canabisului în scop recreativ în Germania, subiect de dezacord în guvernul tripartit condus de Olaf Scholz, va intra în vigoare, conform anunțului făcut vineri de către deputații din coaliția de guvernare, conform informațiilor furnizate de AFP și dpa.

Textul, adoptat în august de către consiliul de miniștri, a continuat să fie dezbatut în Bundestag între grupurile parlamentare ale social-democraților (SPD), unde s-au exprimat voci opuse, ale Verzilor și liberalilor din FDP, aliați în guvernul federal.

Deputații au convenit asupra unei evaluări „rapide” a efectelor legalizării cu privire la protecția copiilor și adolescenților, precum și asupra combaterii crimei organizate, această evaluare ținând cont și de expertiza poliției judiciare, au precizat vicepreședinții celor trei grupuri parlamentare.

Această reformă reprezintă „un pas major înainte pentru o politică modernă în materie de droguri”, au subliniat ei într-un comunicat comun.

Potrivit guvernului, aceasta ar trebui să permită o luptă mai eficientă împotriva pieței negre, un aspect contestat de opoziția conservatoare, sindicatele polițiștilor și anumiți deputați ai SPD.

Cu această nouă lege, un proiect emblematic al guvernului lui Olaf Scholz, Germania va adopta una dintre cele mai liberale legi din Europa, după Malta și Luxemburg, care au legalizat canabisul în scop recreativ în 2021 și, respectiv, în 2023.

Reglementările prevăd autorizarea achiziției de canabis în cantități limitate, de maximum 25 de grame pe zi, prin intermediul asociațiilor non-profit. De asemenea, se va permite cultivarea a până la trei plante de canabis pentru uz personal. Cu toate acestea, deținerea și consumul acestui drog vor rămâne strict interzise tinerilor sub 18 ani.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate