Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

UE – Viktor Orban: Aderarea Ucrainei la UE nu coincide cu interesele Ungariei

Publicat cu

pe

Aderarea Ucrainei la UE şi începerea negocierilor de aderare nu coincid cu interesele Ungariei de la acest moment, a declarat premierul Viktor Orban la postul de radio Kossuth, potrivit MTI.

Viktor Orbán vrea ca la următoarea întâlnire a liderilor UE, care va avea loc peste două săptămâni, să nu fie luată nicio decizie cu privire la negocierea aderării Ucrainei la UE.

Potrivit acestuia, este o greşeală faptul că cei din Comisia Europeană insistă ca premierii să includă acest subiect pe ordinea de zi a summitului care va avea loc pe 14-15 decembrie.

Acest subiect nu trebuie inclus pe ordinea de zi, iar Comisia Europeană trebuie să înţeleagă că faptul că întâlnirea a fost prost pregătită este responsabilitatea sa, a susținut Orban.

Viktor Orbán a spus că în privinţa chestiunii aderării Ucrainei la Uniunea Europeană se poate prevedea că nu va exista un acord pe acest subiect, iar astfel, unitatea europeană ar avea de suferit.

„Uniunea nu se află la Bruxelles, acolo se află birocraţii. Uniunea se află la Budapesta, la Varşovia, la Paris, la Berlin”, a spus Orbán.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate