Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

UITĂ-TE SUS – O cometă, care a putut fi văzută ultima dată în urmă cu 50.000 de ani, trece pe lângă Pământ

Publicat cu

pe

O cometă care a fost descrisă ca un „bulgăre de zăpadă cosmic” va trece pe lângă Pământ, la începutul anului 2023, pentru prima oară după 50.000 de ani, informează publicația Unilad. Cometa numită C/2022 E3 (ZTF) va fi cel mai aproape de Pământ pe 1 februarie 2023, la aproape 12 luni după ce oamenii de știință au descoperit-o prima oară

Astronomii au observat prima oară lumina verzuie a cometei și coada de praf aurie în luna martie a acestui an, folosind un echipament specific de la Observatorul Zwicky Transient.

La acest moment, cometa este la 117 milioane de mile de Pământ și încă mai are ceva cale de parcurs până când va fi în punctul cel mai vizibil pe 1 februarie.

Cometa trebui să ajungă la Soare, să îl înconjoare și apoi să se reîntoarcă pe lângă planeta noastră. Oricine dorește să încerce să o observe pe cerul nopții, aceasta ar putea fi vizibilă când este la aproximativ 26 milioane de mile, cu magnitudinea estimată la +6.

ste posibil să fie văzută și de la 26 ianuarie, însă cometa va fi mai luminoasă și mai ușor de reperat pe cer până la 1 februarie.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate