Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Un nou cod galben care vizează Maramureșul. Despre ce e vorba

Publicat cu

pe

Un nou cod galben care vizează județul Maramureș. Avem emisă de către Administrația Națională de Meteorologie o avertizare meteorologică de tip Cod galben valabilă pentru ziua de azi, 20 august. Azi vom avea în județ val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat, la fel ca zilele precedente.

ANM avertizează că valul de căldură se va menține, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în Oltenia, jumătatea nordică a Munteniei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș, precum și cea mai mare parte a Moldovei. În aceste zone temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade. În continuare în zilele următoare, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării.

Avem și COD PORTOCALIU pentru sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei. Aici temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade și minimele de 18…23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).

În fine, COD ROȘU pentru județele Timiș și Arad. Aici temperaturile maxime vor fi în jurul a 38 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 18…23 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo